Αδάμαντας, Ο Αδάμαντας είναι το σημαντικότερο λιμάνι της Μήλου. Έχει αναπτυχθεί ακριβώς δίπλα στη μπλε θάλασσα που αναδεικνύει το άσπρο των σπιτιών του.
Το χωριό ιδρύθηκε το 1835 από Σφακιανούς που κατέφυγαν στη Μήλο μετά την ανεπιτυχή εξέγερση τους στη Κρήτη κατά των Τούρκων. Ο Αδάμαντας λόγω της στρατηγικής του θέσης στην ανατολική Μεσόγειο και του ασφαλούς φυσικού του όρμου εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό λιμάνι........................
Σε μικρή απόσταση από τον Αδάμαντα θα κολυμπήσετε σε πολλές ωραίες παραλίες. Στη πόλη υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, τράπεζες, μπαρ, ταχυδρομείο, ιατροί, κ.α.
Αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες του Αδάμαντα και το Μεταλλευτικό Μουσείο του.
Κάστρο, Μήλος Στο λόφο πάνω από τη Πλάκα διακρίνεται το Κάστρο. Ο οικισμός δεν κατοικείται πια και τα λίγα σπίτια που διασώζονται είναι μισοκαταστραμμένα (ορισμένα αναστηλώνονται).
Ο οικισμός είχε αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα που η Μήλος απειλούνταν από τις πειρατικές επιδρομές. Οι κάτοικοι για να οχυρωθούν είχαν υψώσει γερά τείχη.
Το Κάστρο έφτασε στο απόγειο της ακμής τον 18ο και τον 19ο αι: το κλίμα ήταν πιο ευχάριστο, παρείχε προστασία και, καθώς ήταν χτισμένο στο υψηλότερο σημείο του νησιού, οι κάτοικοι του μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να παρακολουθούν τα πλοία που πηγαινοέρχονταν στον κόλπο.
Αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο για να θαυμάσετε την εκκλησία του και την υπέροχη θέα στο Πέλαγος και τα υπόλοιπα νησιά. Αν αποφασίσετε να μείνετε μέχρι το ηλιοβασίλεμα, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!
Κλήμα, Μήλος Το Κλήμα είναι το γραφικότερο ψαροχώρι της Μήλου. Το πανέμορφο αυτό χωριουδάκι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Τρυπητή.
Εδώ θα δείτε τα περιώνυμα "σύρματα" (τα λαξεμένα στους βράχους σπίτια των ψαράδων, τα οποία σφραγίζουν πολύχρωμες πόρτες). Το ηλιοβασίλεμα στο Κλήμα αποτελεί μοναδική εμπειρία
Ποιος δεν θα ήθελε να ποιεί ένα καφεδάκι εδώ….
Όσο άφορα της παραλίες που είναι και το σημαντικότερο ……σας αφήνουμε να της ανακαλύψετε μόνοι σας καθότι το νησί διαθέτη πάνω από 50 διαφορετικές παραλίες!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου